Zenész Magazin 2023. augusztusi szám (239.)

995 Ft

Interjúk: Heincz Gábor Biga, Szendőfi Péter
Tesztek: Warm Audio csöves mikrofon előerősítők, Yamaha FS-TA TransAcoustic gitár, Ortega RRG30E-DD rezonátoros gitár, Evans Hybrid Sensory Percussion Sound rendszer,
Cikkekből: DiMarzio Mirage pickup készlet,  Taylor x D’Addario együttműködés,  ESP/LTD 2023-as gitárok, Yamaha Piaggerio digitális zongora, Paul Gilbert signature gitárok,

 

 

 

 

 

68 készleten

Cikkszám: Z-239 Kategóriák: ,

Leírás

Augusztusi számunkban két interjút találtok, az első Heincz Gábor Biga dalszerző-énekes gitárossal készült, aki elmesélte, hogy nem követ trendeket, nem szereti, ha a zenéjét és őt magát bekategorizálják, és beavatott minket zenei hitvallásába. Interjúalanyunk volt Szendőfi Péter, a hazai jazz szcéna kiemelkedő dobosa, aki júniusban vehette át harmadik Artisjus-díját, amit most éppen zeneszerzői munkásságáért kapott. Természetesen megkérdeztük, hogy a koncertek, külföldi kurzusok és egyetemi oktatás mellett, hogyan jut ideje egy komplett big band albumot megírni és meghangszerelni.

A tesztek közül kiemelném az angol Evans akusztikus dobokhoz készült Hybrid Sensory Percussion Systemről szóló írásunkat, ez a rendszer egy új világot nyit meg az kísérletező kedvű dobosok számára. Már többször írtunk az Ortega Americana sorozatában megjelent rezonátoros gitárokról, de most végre az RRG30E-DD személyében közelebbről is megismerkedhettünk egy ilyen különleges hangszerrel. Az amerikai Warm Audio cég legendás analóg stúdióeszközök elérhető árú, újragondolt változatait gyártja. Ezúttal a WA-MPX és WA-2MPX csöves mikrofon előerősítőket volt alkalmunk tesztelni.

A tesztek mellett bemutatjuk a DiMarzio Mirage pickup szettjét, amit Jake Bowen, az amerikai prog metal banda, a Periphery gitárosa számára alkottak meg. Olvashattok a gitárvilág két legendás cégének együttműködéséről, ami a Taylor Guitars és a D’Addario között jött létre. Cikket közlünk Paul Gilbert gitárvirtuóz két signature gitárjáról, melyek között az árkülönbség 2,3 millió forint. Érdemes az írást elolvasni, és el lehet töprengeni azon, hogy mi indokolja ezt az elképesztő árkülönbözetet… Bemutatjuk a Yamaha belépőszintű Piaggerio digitális zongoráit, melyek pénztárcabarát megoldást kínálnak kezdő zongoristáknak. A felsoroltakon kívül persze még számos technikai-, zenei- és lemez hír található augusztusi lapszámunkban.

További információk

Tömeg 180 g
Méretek 230 × 300 mm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Zenész Magazin 2023. augusztusi szám (239.)” értékelése elsőként

Érdekelhetnek még…