Zenész Magazin 2024. februári szám (242.)

995 Ft

Interjúk: Mirtse Korinna, Váradi Péter, Peter Crow Design,
Tesztek: Yamaha Genos2,  Foxgear Mini Amps, ESP/LTD Kirk Hammett KH-V Signature gitár, Ibanez GRG320FA gitár,
Cikkekből: Ortega 30th Anniversary gitár, ukulele, kalimba, Yamaha AvantGrand NU1XA hibrid zongora, Headrush FRFR MKII aktív gitárláda, DiMarzio Filter’Tron pickupok, Ernie Ball Music Man
Steve Lukather L4 gitárok, TC Electronic Ampworx Combo Deluxe ’65 pedál, Möntör Máté, Kispál és a Borz,

 

 

75 készleten

Cikkszám: Z-242 Kategóriák: ,

Leírás

Legfrissebb számunkban két interjút találtok, az első interjúalanyunk Mirtse Korinna, akit a Kontraszt zenekarból ismerhettek, de több alaklommal együttműködött a Fatal Error csapatával is, a közelmúltban pedig Korinna néven szóló projektbe kezdett. A fiatal énekes-dalszerző nagyon érdekes gondolatokat fogalmazott meg, érdemes elolvasni az írást. A másik interjúnk egy kicsit rendhagyó, legalábbis abban az értelemben, hogy ezúttal nem zenészt vagy előadót kérdeztünk, hanem egy olyan hangszerkészítőt, akinek a munkája a legmagasabb kategóriába sorolható. A Peter Crow Design hangszerek készítőjével, Váradi Péterrel beszélgettünk.

A lapban található öt teszt közül elsőnek Neumann Balázs írását emelném ki, melyben a közelmúltban megjelent új Yamaha csúcsmodell, a Genos2 workstation alapos elemzését adja személyes benyomásai, tapasztalatai alapján. A Foxgear Mini Amp erősítőkről már korábban írtunk, most azonban mind az öt modellt tesztelni tudtuk. Ugyanez a helyzet az ESP/LTD Kirk Hammett KH-V Signature gitárral, amiről már szintén volt szó, de csak a közelmúltban kaptuk meg tesztelésre. Köztudott, hogy az Ibanez a belépőszintű gitárjainál is kivételes gondossággal ügyel a minőségre, és így remek ár/érték arányú hangszereket tud piacra dobni. Egy ilyen modellt, azt Ibanez GRG320FA gitárt tesztelte Borbély Tamás kollégánk.

A tesztek mellett érdemes elolvasni az Ortega 30th Anniversary, vagyis 30. évfordulós modelljeiről szóló anyagot, a 2024-es új Ibanez gitárokról szóló írásunk I. részét, és a Yamaha legújabb AvantGrand NU1XA hibrid zongorájáról szóló cikket. A modellező multieffektet használó gitárosokat érdekelhetik a Headrush FRFR MKII megújult aktív hangfalai, míg a vintage gitárhangzások szerelmeseinek figyelmébe ajánljuk az DiMarzio Filter’Tron pickupokat. A felsoroltakon kívül persze még számos technikai-, zenei- és lemez hír található februári lapszámunkban.

További információk

Tömeg 180 g
Méretek 230 × 300 mm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Zenész Magazin 2024. februári szám (242.)” értékelése elsőként

Érdekelhetnek még…